Erik Svendsen tar over for Anders Tanem

Erik Svendsen rykker opp til hovedtrener for KSA neste sesong, og med seg som assistent får han Stine Reinås

Siden tidlig i høst har det vært klart at Anders Tanem forlater KIL/Hemne, til fordel for RBK Kvinner fra årsskiftet. Han har siden oktober fungert både i rollen som vår hovedtrener, og samtidig som utviklingsleder hos RBK.

Anders Tanem har ledet KIL/Hemne for siste gang, nå blir han utviklingsleder i RBK Kvinner (foto: Sportskollektivet/Karlsen Foto)

KIL/Hemne takker Anders for den helt suverene jobben han har gjort gjennom to år. Han har løftet laget til et nytt nivå, og i stedet for å kjempe for tilværelsen i 1. divisjon har laget nærmet seg toppen. To femteplasser er altså helt fantastiske resultater for den desidert minste klubben, og med de minste ressursene i de to øverste divisjonene. Det sier seg selv at en trener med de resultatene vil bli attraktiv, og når Anders fikk muligheten til å jobbe med fotball på heltid så er det forståelig at han ville ta den sjansen.

Nå rykker Anders sin assistent gjennom sist sesong Erik Svendsen opp, og blir vår nye hovedtrener. I likhet med Anders har Erik også fullført UEFA A-lisens denne sesongen, og han har med seg mer enn nok kompetanse og erfaring til å ta over i rollen som Hovedtrener.

Erik sin bakgrunn er svært spennende, og det er en imponerende trener-CV han bringer med seg. Han har en bachelorgrad i idrettspsykologi og idrettsslære fra Bournemouth University, og mastergrad i trenerrollen fra Staffordshire University. Han tok UEFA B-lisens i Wales i 2015, og han fullfører altså i disse dager UEFA A-lisens gjennom Norges Fotballforbund.

Han jobbet som fysisk trener i Watford FC i perioden 2013-2018, og fikk her også gleden av å være med på opprykk og deretter tre sesonger i Premier League. Senere ble han hentet av selveste Harry Kewell (Ex Liverpoool og Leeds) til Crawley Town, og fulgte Kewell videre til Notts County hvor han ble til 2020.

Erik Svendsen i aksjon på treningsfeltet til Notts County.

I 2021 flyttet han med familien hjem til Norge og ble assistenttrener for Nardo i PostNord ligaen, og han overtok som hovedtrener i Nardo fra mai til desember 2022. I 2023 kom han altså inn i vårt støtteapparat.

Med seg som assistent får Erik også en trener med mye erfaring, men for henne sin del er det spillerkarrieren som er mest imponerende. Stine Reinås har nemlig lang fartstid innen toppfotballen som spiller. Hun står med imponerende 53 landskamper, hvorav 8 A-landskamper for Norge. Hun har også spilt nesten 200 toppseriekamper fordelt på Kattem, Vålerenga og Stabæk.

Stine Reinås vant The double (Toppserien og NM-gull) med Stabæk i 2013. (Foto: Kristian Bjerke / SFK Media)

Stine Reinås er 29 år gammel, oppvokst på Hafslo utenfor Sogndal. Hun har store ambisjoner som trener og har allerede gjennomført UEFA B-lisens. Hun avsluttet egen spillerkarriere i 2021, og har allerede rukket å få trenererfaring som spillerutvikler i Stabæks Jenteakademi, hovedtrener Byåsen Kvinner (2.div) og assistenttrener for Ranheim sitt U23-lag herrer (4.div). Vi har store forhåpninger til Stine, og gleder oss til å få en kvinne inn i vårt trenerteam.

Vi ønsker begge trenerne lykke til med en sesong som garantert blir spennende, og sannsynligvis med tøffere kamper enn noensinne. Det er velklingende klubbnavn som nå kommer inn i 1.divisjon kvinner med både Bodø/Glimt, Viking og Odd som nye motstandere neste sesong.

Forrige
Forrige

Gjensidige SHT fornyer sin partneravtale

Neste
Neste

Vellykket Lerøy Cup