KIL/Hemne: Poengene forsvant på slutten mot Øvrevoll Hosle


Nok en gang makter vi ikke å avgjøre i våre gode perioder i kampen.

(Foto: Thomas Karlsen/Karlsen Foto)

For tredje helg på rad spiller vi en god førsteomgang, men klarer ikke helt å følge opp i andre omgang. Vi noterer oss for flere store målsjanser, men når vi ikke klarer å sette disse i mål så går det ofte slik som mot Øvrevoll Hosle, at motparten scorer. ØHIL scoret til og med to ganger de siste femten minuttene. Dermed et litt surt nederlag, selv om det var mot et av topplagene. Vi registrerer at folk mener at vi ble bortdømt på noen offside-situasjoner, men i KIL/Hemne velger vi å ikke bruke energi på dette.

Etter at vi hadde dominert og skapt de fleste mulighetene de første 45 minuttene så kom bortelaget gradvis mer inn i kampen i løpet av andre omgang. Vi jobber hardt, men utover kampen gjør vi stadig flere pasningsfeil, slik at vi får brudd mot oss når vi er på vei fremover. Dette gjør også at vi må jage enda mer for å vinne tilbake ball, som igjen medfører at vi blir veldig slitne, det straffer seg på slutten mot såpass gode lag som ØHIL.

Vi har nå gjort unna fem kamper, og står med fire poeng, det er litt færre enn hva vi hadde håpet på. Men bortsett fra bortekampen mot Medkila så har vi absolutt vært på høyde i alle kampene. Til forskjell fra i fjor (i 2.divisjon) er kanskje den største forskjellen at man må ha mer kvalitet både for å score mål og for å unngå baklengsmål. Der er vi ikke helt ennå, men vi skal jobbe hardt for å komme dit. Nå har alle tapene kommet mot de tre topplagene, som har stukket litt av fra resten, men vi skal uansett ikke gå i fellen og tro at det blir lettere når vi nå skal møte lag lenger ned på tabellen.

Neste helg skal vi reise til Tromsø for å møte fjorårets 1.divisjonsvinner Fløya, som så langt står med bare to poeng. Det blir garantert en batalje hvor vi ikke vil få noe gratis fra et kjempende hjemmelag.

Se Karlsen Foto sine bilder fra kampen.


Kampfakta:
Hemne Sparebank Arena, 8.august 2020
1.divisjon Kvinner, KIL/Hemne – Øvrevoll Hosle 0-2 (0-0)

Tilskuere: ca 150

Målsjanser: 5-4
Corner: 4-5

Mål:
0-1 73.min Joshualyn Favour Reeves
0-2 84.min Joshualyn Favour Reeves

Gult Kort:
Ane og Hanne + ett til ØHIL
 

Vårt lag: Trude Braut – Amalie Hoftun Bjerksæter (Tiril Olsen fra 84), Ingrid Borgen, Dina Hegerberg, Ane Kristine Eggen – Hanne Pedersen, Maren Snekvik, Andrea Broholm, Sara Hoftun Bjerksæter, Sandra Johansen (Sara Eggesvik fra 46) – Mari Smevoll
Innbyttere (ubenyttede): Jenny Østerås, Dorte Pelabon, Mari Lian, Mari Borgen og Sigrid Bloch-Hansen